Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2006 16:06 - Божествено дългите коси
Автор: emmawatson Категория: Хоби   
Прочетен: 295 Коментари: 0 Гласове:
0





Те винаги са на мода. И както винаги - вълнуват особено мъжете. С малко търпение и с повече грижи не само ще отгледате прекрасна косата си, но и ще се почувствате привлекателни по нов начин.
  “Тя стои на брега на Рейн и реше косата си със златен гребен и така примамва своя любим" - това в откъс от известната немска легенда “Лорелай". Така лесно в било в онези далечни времена.


image
Основната стратегия за отглеждане на дълга коса важи и до днес. Но пътят към нея за повечето жени не е така приказно лесен. Много от тях не могат да преживеят времето на “преходния" период. Хващат ги нервите и щрак - порасналата коса е отново къса.

Само с нужното търпение и правилна програма, прилагана постепенно и бавно, може да постигнете сигурен успех в начинанието си да се преобразите в Лорелай.

Преди да я вържете или сплетете
imageПерфектните грижи за здрава, копринена коса започват при измиването и по-точно при използването на подходящ шампоан.

А кой е най-добрият?


Можете да познаете лесно. Помнете, че не винаги многото пяна е показателят. Напротив, тя обикновено уморява косъма.

Шампоанът не трябва да се поставя направо върху косата, а предварително да се разтвори с малко вода в шепата. Насапунисвайте само корените на косата - така се запазват върховете.

Грижи по време на растежа
Днес на пазара има много препарати за изтощена коса, които подобряват структурата на косъма, укрепват я с необходимите вещества и правят сресването по-лесно.

Балсамите също не се размазват по цялата коса, а само в основата. Шампоаните и балсамите трябва да се измиват хубаво.

Сушенето на дългата коса.
imageДългата коса трябва след измиване да се обвива с предварително затоплена кърпа. След това се сресва около 10 мин. Започва се от върха и се продължава нагоре.

Най-добрите гребени за дълга коса са дървените, защото не нарушават структурата и не нараняват кожата на главата.

Естественото сушене е най-полезното. Но когато поради недостиг на време се налага да използвате сешоар, изберете най-ниската температура и дръжте струята на разстояние.

Търпение и пак търпение!
imageЗлатно правило - то изисква търпение. Наистина за отглеждане на дълга коса трябва да инвестирате време. Така гласи и мотото и на един известен фризьорския салон: “По-добре дълго се грижете, отколкото късо да подстрижете." Той се е специализирал по дългите коси В този салон дори милиметър не се реже безпричинно.

Там дори има изработена концепция, според която всяка жена може да постигне мечтата си за дълга коса.

Един от фризьорите споделя, че всички кичури трябва да имат еднаква дължина. Не трябва да бъдат подстригвани стъпаловидно. По този начин прахът и замърсените частички се плъзгат полегато по косъма и не могат да попаднат върху кожата на главата. Освен това при всяко движение на главата се извършва натоварване на мускулатурата и това е своеобразна стимулация за кръвообращението на кожата.


image
Предимството на дългата коса.
И още едно предимство на дългите коси. Те предоставят многообразни варианти за прически. Чрез дългата коса вие ще си осигурите разнообразие на външния вид: от правите коси или леко накъдрените кичури на спортното момиче до кока на истинската дама. И силно накъдрената предизвикателна коса на фатална жена.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emmawatson
Категория: Хоби
Прочетен: 9898
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930