Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2006 16:08 - Гримът в горещините
Автор: emmawatson Категория: Хоби   
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове:
0





Когато живакът в термометъра се покачи, правилата се променят. Основният макиаж е по-лек, цветовете - по-меки, а цялостният грим - по-естествен.
  Резултатът е топла и блестяща кожа, в съзвучие със слънчевата светлина и жизнерадостните цветове на летните тоалети.

Нежните светли сенки и финият грим открояват с лекота свежестта на лицето.
Модният летен макиаж е в гамата на естествените неутрални тонове на разголената плът. Те придават на кожата привлекателен здрав вид.

Да опитате гримиране в „естествен" стил, не означава да забравите за сенките, а да си изберете чисти тонове, които са в унисон с тена на кожата ви и които няма да маскират лицето, а умерено ще подчертаят неговата изразителност.


image
За кожата.
Използвайте нежен хидратиращ крем, за да й придадете естествен блясък. За основа си позволете лек основен фон дьо тен, който ще успее да прикрие недостатъците, без да повлияе върху нежния външен вид - разтрийте фон дьо тена с върха на пръстите.
След това закрепете с пудра в тон, близък до вашата кожа, но само там, където има нужда да матирате. Насипната пудра нанесете с мека, широка четка само под очите и около носа или пък оставете лицето изобщо без да го пудрите - така кожата ви ще блести по естествен начин.
Накрая нанесете розов или светлокафяв руж на скулите и издатините над очите.

За очите.

image
Пригладете веждите с помощта на гел за коса.
Подчертайте извивката на горния и долния клепач с тънка линия, с помощта на тъмнокафяв молив, като го прекарате плътно до корените на миглите.
Нанесете върху горния клепач шоколадовокафяви сенки с помощта на извита четчица. след това, и под долната извивка.
След това положете два пласта черен туш върху извитите мигли, като за предпочитане през лятото е той да е водоустойчив. Когато сенките не са ярки, а почти незабележими, цялостният израз на очите внушава впечатление за сила и самоопределеност, смятат специалистите по макиаж.

image
За устните.

image
За да постигнете ефект на по-плътни устни при дневния грим, очертайте ги с контурен молив. След това ги намажете равномерно с овлажняващ блясък със слънцезащитен фактор.
За вечерния грим ви препоръчваме да нанесете контурен молив в цвета на устните. Оцветете ги с червило в неутрален кафяво-червен тон. Ако искате да бъдете секси, специалистите съветват да придадете на естествения цвят на устните си повече съблазнителност, като заместите матовото червило с перлено.

И за край:

image
  1. Кремообразните макиажи са прекалено плътни за лятото, а прахообразните - прекалено леки. Предпочитайте продукти с течна структура.
  2. През лятото е позволено всичко - макиажи еднодневки, пурпур, блясъци, стъкълца, татуировки и пр.
  3. Топлината и потта могат да ви изиграят лоша шега, ако не сте избрали дълготрайни или водоустойчиви козметични продукти.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emmawatson
Категория: Хоби
Прочетен: 9891
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930